Un nou ministru din Marea Britanie, acuzat de hărţuire. Premierul, invitat să dea explicaţii

130
Un nou ministru din Marea Britanie, acuzat de hărţuire. Premierul, invitat să dea explicaţii - ministrubritanic-1668344444.jpg

Articole de la același autor

Ministrul britanic al Justiţiei, Dominic Raab, a fost acuzat de hărţuire faţă de personalul său, alegaţii care ridicau semne de întrebare, sâmbătă, asupra alegerilor făcute de premierul Rishi Sunak, în contextul în care un alt ministru a demisionat din motive similare în cursul acestei săptămâni, potrivit AFP.

În timp ce Rishi Sunak şi guvernul său conservator şi-au preluat atribuţiile de mai puţin de trei săptămâni, doi miniştri au făcut deja obiectul unor acuzaţii de hărţuire.


Ultimul în cauză este ministrul Justiţiei şi adjunct al premierului, Dominic Raab. Publicaţia The Guardian a informat vineri seara că unor funcţionari ai ministerului li s-a oferit o portiţă de ieşire pentru că unii se temeau să lucreze din nou cu Raab, care fusese ministru al Justiţiei şi în guvernul condus de Boris Johnson între septembrie 2021 şi septembrie 2022.

Potrivit cotidianului britanic, personalul ministerului a descris o cultură a fricii în cadrul serviciului condus de un bărbat nepoliticos şi agresiv: „Nu era doar neprofesionist, era un tiran”.


Publicaţia informează că noua sa numire în postul pe care îl părăsise în timpul guvernului condus de Liz Truss a devenit o sursă de nelinişte pentru mulţi funcţionari, unii intenţionând să demisioneze.Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4027 secunde