Un nou vaccin contra COVID-19 intră în producție. Serul este diferit de cel dezvoltat de Pfizer

663
Un nou vaccin contra COVID-19 intră în producție. Serul este diferit de cel dezvoltat de Pfizer - vaccin-1611837596.jpg

Articole recomandate

O companie farmaceutică din Franţa a început deja, în Scoţia, producţia vaccinului său împotriva coronavirusului, anunţă, joi, guvernul Regatului Unit.


Anul trecut, firma Valneva şi guvernul britanic au ajuns la un acord pentru producția noului vaccin, potrivit digi24.ro. 


Conform acordului, guvernul de la Londra a spus că va investi în fabrica din Livingston, West Lothian, iar Valneva a promis că primele 60 de milioane de doze de vaccin vor fi furnizate în UK. 


De asemenea, alte 130 de milioane de doze de ser ar urma să fie cumpărate tot de Londra, dacă vaccinul va primi aprobarea agențiilor de reglementare a medicamentelor.


Vaccinul contra COVID-19 al Valneva este în studii clinice în prezent și folosește un principiu diferit față de cel al vaccinurilor dezvoltate de Pfizer/BioNTech sau Moderna. 


Astfel, serul este dezvoltat pe baza principiului clasic al vaccinurilor – conține un virus întreg inactivat pe care organismul uman îl recunoaște și pe baza căruia formează anticorpi.


În România, începând din 1 februarie, românii vor putea fi vaccinaţi şi cu serul anti-COVID produs de Moderna, nu numai cu cel de la Pfizer.


Ambele vaccinuri funcţionează prin aceeaşi tehnologie cu ARN mesajer şi au o eficienţă similară, însă există şi câteva mici diferenţe.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0234 secunde