Un posibil super-Pământ a fost descoperit în vecinătatea noastră

778
Un posibil super-Pământ a fost descoperit în vecinătatea noastră - galaxie-1352565239.jpg
Pământul ar putea avea un corespondent în apropiere. Descoperirea a fost posibilă mulțumită unei noi tehnici de analizare a unei stele din apropiere. Studiul adaugă încă trei posibile planete din apropierea stelei pitice HD 40307, aflată la o distanță de 44 ani lumină. Astfel se ajunge la un total de 6 posibile planete, alte trei fiind descoperite anterior, în 2008. Cinci dintre ele se află aproape de stea, mult mai aproape decât este plasată Mercur față de Soare. 
Una dintre aceste trei planete nou descoperite (o planetă care are o masă de 7 ori mai mare decât cea a Pământului) se află la o distanță destul de mare de stea, în zona locuibilă, acolo unde o planetă ar putea avea capacitatea de a suporta apa în stare lichidă și chiar viața.

Planeta HD 40307-g este plasată la o distanță destul de mare de steaua ei, astfel încât ea să poată să se rotească în voie și să aibă o alternanță zi-noapte. De fapt, se pare că ea realizează o rotație completă în jurul propriului soare în aproximativ 320 de zile Dacă situația chiar ar sta așa, atunci planeta ar putea avea un climat asemănător cu al Pământului. 

Deși planeta se află mai aproape de steaua ei comparativ cu distanța dintre Pământ și Soare, steaua pitică este, evident, mult mai mică și mai puțin strălucitoare decât Soarele. Prin urmare, temperaturile de la suprafața planetei par potrivite pentru susținerea apei lichide. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2333 secunde