Un sfert dintre adolescenții români nu merg la școală, iar 4 din 10 copiii trăiesc la limita sărăciei

167
Un sfert dintre adolescenții români nu merg la școală, iar 4 din 10 copiii trăiesc la limita sărăciei - scoala-1638194105.jpg

Articole de la același autor

Educația este un lux pentru copiii din țara noastră, iar pandemia a accentuat și mai mult problema. Conform statisticilor Eurostat, un sfert dintre copiii între 15 și 18 ani nu urmează nicio formă de învăţământ. Aceleași statistici ne arată că 4 din 10 copii români se află în risc de sărăcie.


Potrivit Antena3.ro copiii din România sunt cei mai expuşi riscului de sărăcie și excluziune socială la nivelul Uniunii Europene, ne arată datele ultimului studiu. Mai exact, 41,5% dintre ei sunt în acest pericol, raportat la media europeană care este de 24,2%.


Spre exemplu, dacă în 2019, în țara noastră, aproximativ 1,2 milioane de copii trăiau la limita sărăciei, în perioada pandemiei numărul lor, din păcate, a crescut.

Și, vedem că locul de muncă al părinților, migrația sau nivelul de educație al acestora sunt doar câțiva dintre factorii care influențează în mod direct nivelul de trai al copiiilor. Și să știți că nici la capitolul educație nu stăm mai bine.

Potrivit datelor, în anul 2019, aproximativ 25% dintre copiii cu vârsta cuprinsă între 15 și 18 ani nu erau înscriși la școală. De altfel, suntem pe locul doi în Uniunea Europeană atunci când vorbi de părăsirea timpurie a școlii.

Spre exemplu, aproximativ 16% dintre copiii cu vârsta cuprinsă între 18 și 24 de ani au terminat cel mult clasa a 8a și nu și-au continuat studiile obligatorii. Cu alte cuvinte, dintr-o clasă cu 25 de copii, 4 dintre ei renunță la școală până la clasa a 8a sau după finalizarea ei.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3877 secunde