Un submarin rusesc a lovit sonarul unei nave de război britanice în Atlanticul de Nord

115
Un submarin rusesc a lovit sonarul unei nave de război britanice în Atlanticul de Nord - submarin-1641583103.jpg

Articole de la același autor

Un submarin rusesc, monitorizat de o navă de război britanică aflată în patrulare în Atlanticul de Nord, a lovit un sonar remorcat de această navă, relatează CNN. Ministerul britanic al Apărării a confirmat acum incidentul care s-a petrecut în urmă cu mai mult de un an.

„La sfârșitul anului 2020, un submarin rus urmărit de HMS Northumberland a intrat în contact cu sonarul său remorcat”, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării din Marea Britanie.

Ministerul Apărării a precizat că fregata a localizat submarinul cu ajutorul sonarului remorcat - un tub lung prevăzut cu hidrofoane sensibile care ascultă sub apă.

„Marina Regală urmărește în mod regulat navele și submarinele străine pentru a asigura apărarea Regatului Unit”, se arată în comunicat.

Potrivit Marinei Regale Britanice, HMS Northumberland a efectuat o misiune vitală de a proteja apele Marii Britanii în 2020.

Incidentul, petrecut la sfârșitul anului 2020, a fost surprins de o echipă de televiziune care filma un documentar, potrivit BBC.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1047 secunde