Un test rapid pentru Covid-19 dezvoltat în Italia poate identifica trei tulpini ale virusului

598
Un test rapid pentru Covid-19 dezvoltat în Italia poate identifica trei tulpini ale virusului - 12pozatestcovidjos-1612807679.jpg

Articole recomandate

Un test rapid pentru Covid-19 dezvoltat în Italia poate identifica, în doar două ore, trei tulpini ale virusului SARS-CoV-2 și ar putea fi disponibil de la sfârșitul lunii februarie în toate laboratoarele care fac analiza testelor moleculare , anunță agenția ANSA, potrivit Digi24.


„Este un instrument care permite efectuarea unui prim screening pe testele pozitive. Urmează apoi secvențierea materialul genetic fie pentru a avea o confirmare definitivă, fie pentru a identifica eventuale noi variante, altele decât britanică, braziliană și sud-africană”, a declarat virologul Francesco Broccolo.


Spre deosebire de testul dezvoltat la început și bazat pe o tehnologie brevetată, noul test a fost dezvoltat de Broccolo însuși cu o companie italiană și se bazează pe o modificare a tehnicii de reacție în lanț a polimerazei (PCR).


Denumită PCR Multiplex, tehnica este specializată în identificarea mutațiilor dintr-o genă folosind sonde moleculare marcate cu molecule fluorescente (fluorocromi).


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6152 secunde