Un Youtuber somalez din Kuweit a strâns un milion de dolari pentru ajutorarea refugiaților din Siria, Liban, Irak şi Iordania

144
Un Youtuber somalez din Kuweit a strâns un milion de dolari pentru ajutorarea refugiaților din Siria, Liban, Irak şi Iordania - youtuber-1636040856.jpg

Articole de la același autor



Un Youtuber somalez din Kuweit a strâns săptămâna aceasta, în puţin peste 24 de ore, un milion de dolari pentru a veni în ajutorul refugiaţilor şi persoanelor strămutate din Siria, Liban, Irak şi Iordania, înainte de sosirea iernii, relatează AFP joi.

Cu aproape 21 de milioane de abonaţi, Abo Flah, pe numele său real Hassan Souleimane, este unul dintre cei mai importanţi „influenceri” din lumea arabă. El şi-a lansat canalul, dedicat jocurilor video, în 2016.

Campania, care a fost lansată în coordonare cu Înaltul Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi (UNHCR), a ajuns la suma de 1 milion de dolari după 28 de ore, transmite Agerpres.

„Totul a fost posibil datorită urmăritorilor mei. Vă mulţumesc din toată inima”, a declarat miercuri Abo Flah, în vârstă de 23 de ani.

În momentul în care suma a ajuns la un milion de dolari, adică 865.000 de euro, din donaţii, Abo Flah a început să plângă de emoţie, contribuţiile depăşind aşteptările sale.

Potrivit Digi24, youtuber-ul a ales să lanseze această campanie, numită „încălziţi-le inimile”, atunci când numărul abonaţilor săi a depăşit pragul de 20 de milioane.

Milioane de persoane au fost strămutate în ultimii ani în regiune din cauza mai multor conflicte sângeroase, în special războiul civil din Siria. De asemenea, un număr mare de sirieni s-au refugiat în Iordania şi Liban.

Fondurile strânse până în prezent vor fi folosite pentru ajutorarea a aproape 5.800 de familii, sau a peste 17.000 de persoane, şi pentru a le furniza acestora adăpost, hrană, haine groase, medicamente şi chiar combustibil pentru încălzire, potrivit site-ului UNHCR. Peste 31.000 de donaţii au fost înregistrate.

Reprezentanta UNHCR în Kuweit, Nasreen Rabiean, a salutat miercuri inițiativa și a denumit-o un „succes clar” şi „spiritul de responsabilitate şi solidaritate”, reamintind că iarna este un anotimp de grea încercare pentru refugiaţi şi persoanele strămutate.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3839 secunde