Undă verde de la Bruxelles! 43 de milioane de euro ajung la CFR Călători, ajutor de stat pentru pierderile din pandemie

515
Undă verde de la Bruxelles! 43 de milioane de euro ajung la CFR Călători, ajutor de stat pentru pierderile din pandemie - cfr-1644329460.jpg

Articole de la același autor

Aproape 44 de milioane de euro vin la CFR Călători, ca ajutor de stat, pentru a acoperi pierderile din primul an de pandemie. Ajutorul de stat a fost aprobat de Comisia Europeană.  


Potrivit Realitatea.net Comisia Europeană a aprobat ajutorul de stat de 43,63 milioane de euro destinat CFR Călători, pentru a compensa pierderile provocate de pandemia de COVID-19 și de restricțiile aplicate pentru a împiedica răspândirea coronavirusului.

Forul comunitar a anunțat că măsura va permite României să compenseze CFR Călători pentru pagubele suferite în perioada 1 aprilie -31 august 2020, ca o consecință directă a restricțiilor introduse. Ajutorul va lua forma unei injecții de capital, potrivit C.E.


Vara trecută, Guvernul a avizat favorabil un ajutor de stat pentru CFR Călători, de 43,6 milioane de euro, pentru compensarea pierderilor suferite în urma pandemiei COVID-19. Potrivit Memorandumului analizat în Cabinetul Cîțu în 2021, măsurile luate din primul an de pandemie au redus simțitor veniturile companiei naționale feroviare, cu peste 85%. Ajutorul de stat propus de Guvern a fost pentru a acoperi perioada negativă de finanțare din primele 6 luni de pandemie, din martie-august 2020.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 3.8824 secunde