Unde a fost amplasată bomba care a explodat la bordul avionului Metrojet în Egipt

192
Unde a fost amplasată bomba care a explodat la bordul avionului Metrojet în Egipt - metrojetrussiaa320200eifdl14grda-1447853373.jpg

Articole recomandate

Bomba care a explodat la bordul avionului Airbus A321 la 31 octombrie în Peninsula Sinai, cu 224 de persoane la bord, fusese amplasată în cabina pasagerilor, chiar sub un scaun de la geam, au stabilit experți FSB (Serviciul Federal de Securitate, ex-KGB), scrie în ediția sa de miercuri cotidianul Kommersant, citat de Reuters.


Ziarul, care citează o sursă apropiată anchetei privind prăbușirea avionului rusesc în Sinai, a declarat că epicentrul exploziei pare să se fi aflat în partea din spate a cabinei pasagerilor, în apropiere de coada avionului și nu în cala de bagaje, așa cum s-a spus inițial.

'Conform unei versiuni preliminare, bomba ar fi putut fi pusă sub un scaun de la fereastră. Explozia acesteia a condus la distrugerea cadrului și la depresurizarea cabinei, care a avut un caracter exploziv', relevă publicația rusă.

Potrivit ediției online a Kommersant, coada avionului s-a desprins, iar aparatul s-a dezintegrat în aer, toate persoanele de la bord murind aproape instantaneu din cauza unei scăderi bruște de presiune.

FSB, scrie același ziar, suspectează că un angajat al aeroportului din Sharm-el-Sheikh a adus bomba la bordul avionului. În urma acestei catastrofe aeriene nu au existat supraviețuitori.

Președintele rus Vladimir Putin a promis marți să-i vâneze pe cei responsabili de atentat peste tot în lume, indiferent în ce colț al planetei s-ar ascunde. El a dat ordin aviației ruse să-și intensifice bombardamentele asupra pozițiilor grupării jihadiste Statul Islamic (în Siria), care a revendicat atentatul chiar în ziua în care acesta s-a produs.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.49 secunde