Ungaria condiţionează aprobarea de noi plăţi din FEP de retragerea băncii OTP de pe lista neagră ucraineană

138
Ungaria condiţionează aprobarea de noi plăţi din FEP de retragerea băncii OTP de pe lista neagră ucraineană - 1-1684395023.jpg

Articole de la același autor

Guvernul ungar nu va aproba deblocarea următoarei tranşe din Facilitatea europeană de pace (FEP) pentru furnizarea de arme Ucrainei decât dacă banca ungară OTP va fi retrasă de pe lista ucraineană cu sponsori ai războiului, a declarat, la Viena, ministrul de externe ungar Peter Szijjarto, transmite agenţia MTI. Din acelaşi motiv, precum şi din cauza restricţiilor privind investiţiile chineze, guvernul de la Budapesta nu va sprijini noi sancţiuni împotriva Rusiei, a adăugat el.

Peter Szijjarto a declarat, după un dejun de lucru cu omologul său austriac Alexander Schallenberg, că „la Bruxelles au fost prezentate noi propuneri care ar cere oamenilor din Europa să facă noi sacrificii, fără a aduce pacea măcar cu un centimetru mai aproape”.

Şeful diplomaţiei ungare a apreciat că cel de-al 11-lea set de sancţiuni pregătit de UE este „complet contrar bunului simţ” şi că cele zece precedente au eşuat. El şi-a exprimat totodată preocuparea că măsurile avute în vedere de UE împotriva a opt companii chineze ar duce „sigur la agravarea sau chiar la blocarea relaţiilor cu China şi ar putea determina o spirală de reacţii negative”.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3249 secunde