Ungaria, Italia, Franța și Cipru s-au răzgândit! Susțin scoaterea Rusiei din Swift. Germania nu!

221
1
Ungaria, Italia, Franța și Cipru s-au răzgândit! Susțin scoaterea Rusiei din Swift. Germania nu! - news0big-1645883053.jpg
Italia, Franța, Cipru și-au exprimat acordul pentru excluderea Rusiei din sistemul interbancar de comunicaţii internaţionale SWIFT, anunță autoritățile de la Kiev, care au purtat discuții cu țările europene. Acordul Ciprului era considerat important, deoarece Ciprul este o destinație majoră a investițiilor rusești. Premierul Poloniei a declarat sâmbătă că și Ungaria și-a dat acordul pentru această măsură aplicată Moscovei. Germania încă se împotrivește excluderii Rusiei, motivând că „ar avea efecte masive asupra transferurilor de plăţi în Germania”.

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că premierul Italiei, Mario Draghi, şi-a exprimat sâmbătă, într-o discuţie la telefon cu el, susţinerea pentru excluderea Rusiei din sistemul interbancar de comunicaţii internaţionale SWIFT.

„Acesta este începutul unei noi pagini în istoria statelor noastre”, a scris Zelenski pe Twitter.

La rândul său, ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba, a anunțat tot sâmbătă că omologul său francez, Jean-Yves Le Drian, sprijină excluderea Rusiei din sistemul SWIFT.

Franța și-a declarat totodată disponibilitatea de a furniza arme și echipamente militare Ucrainei, a mai precizat Kuleba pe Twitter.

Tot Kuleba a anunțat că a obținut și acordul Cirpului privind excluderea Rusiei din SWIFT.

„Am reușit. Cipru a confirmat că nu va bloca decizia de a interzice Rusia de la SWIFT”, a afirmat Kuleba pe Twitter.

Acordul Cirpului este considerat important, deoarece țara este o destinație majoră pentru investițiile rusești, iar excluderea Rusiei din SWIFT devine astfel mai probabilă, potrivit Reuters.

Comentează știrea

Gheo
26 februarie 2022
Șulfă

E clar. Neamțu pentru gazul rusesc o să stea și capră. Rușine !Unde e Angela Merkel să se mai pupăcească un pic cu criminalul Putin ?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7772 secunde