Ungaria mârâie nemulțumită la Guvernul Ponta

474
2
Ungaria mârâie nemulțumită  la Guvernul Ponta - ungaria-1336751085.jpg
Recentele evoluții ale situației din România, inclusiv declarațiile Guvernului referitoare la legea privind dreptul de vot și legea minorităților, precum și problema Facultății de Medicină de la Târgu Mureș, sunt un motiv de îngrijorare pen-tru Ungaria, a declarat un oficial ungar pentru MTI.

Secretarul de stat din cadrul Ministerului ungar de Externe, Zsolt Nemeth, a declarat joi că în ultimii ani relațiile româno-ungare au fost caracterizate de un respect mutual și o recunoaștere a intereselor reciproce, ceea ce a condus la realizarea multor proiecte de succes.

Ar fi o greșeală "dacă dezvolta-rea promițătoare a relațiilor ungaro-române ar ajunge la final și ar fi o greșeală nu numai în ceea ce pri-vește cele două țări, ci ar afecta și stabilitatea Europei Centrale, creșterea și prosperitatea", a declarat el. Nemeth a adăugat, totuși, că este încă posibilă evitarea pe-ricolului și Guvernul ungar are voința politică să facă acest lucru.

"Etnicii maghiari din România se confruntă în prezent cu o situație nouă și este vremea ca ei să își unească forțele", a declarat, vineri, și premierul ungar, Viktor Orban, pentru postul public de radio Kossuth. "Le cer organizațiilor politice ale etnicilor maghiari care activează acolo (în România) să coopereze una cu cealaltă", a afirmat Orban.

Rivalitatea în politică este nece-sară, dar în situația actuală este ne-voie de o abordare bazată pe coope-rare și unirea forțelor, a adăugat el.

Orban a apreciat că Europa tre-buie să fie atentă "pentru a se asigura că viața nu ia o întorsătură bruscă în direcția antagonismului etnic". 

Comentează știrea

Rodica
12 mai 2012
Hai ca le ajunge...........

Au castigat prea multe drepturi,gata cu atata ospitalitate:"vine omu' sta oleaca ,isi face bagajul si pleaca".Eu nu am auzit ca romanii din Serbia sau din Bucovina sa aiba atatea drepturi si mi se pare ca ei (romanii)au venit cu pamantul sub picioare nu sub unghii ca altii.Asa ca domnii din guvernul ungar sa isi vada de barna din ochii lor nu de paiul din ochiul vecinuluisi tot ca intre vecini "sa le traiasca capra".

ROMANIA
28 mai 2012
TREZESTE-TE !!!

sa stea in mortii lor la ei acasa, vorbesc ungureste, scriu pe panouri ungureste, aroganti nenorociti...subscriu...nu am auzit sa existe romani cu atatea drepturi prin alte tari...li s-a permis cam mult, sa li se mai taie si nasul ca si-au cam luat lumea in cap. Pentru toate scarbele ca ei am un singur mesaj: ROMANIA ESTE STAT SUVERAN, INDIVIZIBIL. Fara alte comentarii din partea nimanui, nu le convine sa se care, s avedem cine plange dupa ei....scarbele dracului....

Răspuns la: Hai ca le ajunge...........
Adăugat de : Rodica, 12 mai 2012
Au castigat prea multe drepturi,gata cu atata ospitalitate:"vine omu' sta oleaca ,isi face bagajul si pleaca".Eu nu am auzit ca romanii din Serbia...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9292 secunde