În războiul cu statul de drept

Ungaria și Polonia au pierdut la Curtea de Justiție a Uniunii Europene

188
Ungaria și Polonia au pierdut la Curtea de Justiție a Uniunii Europene - ungariasipoloniaaupierdutlacurte-1645030164.jpg

Articole de la același autor

Plenul Curții de Justiție a Uniunii Europene a respins acțiunile formulate de Ungaria și Polonia împotriva mecanismului de condiționalitate, care face ca alocarea finanțărilor din bugetul UE să depindă de respectarea de către statele membre a principiilor statului de drept.

La data de 16 decembrie 2020, Parlamentul și Consiliul Uniunii Europene au adoptat regulamentul care instituie regimul de condiționalitate pentru protecția bugetului Uniunii în caz de încălcare a principiilor statului de drept într-un stat membru. Pentru realizarea acestui obiectiv, regulamentul îi permite Consiliului să adopte, la propunerea Comisiei, măsuri de protecție precum suspendarea plăților din bugetul Uniunii sau suspendarea aprobării unuia sau a mai multor programe finanțate din acest buget.

Ungaria și Polonia au introdus fiecare câte o acțiune în fața Curții de Justiție, solicitând anularea acestui regulament. În aceste două cauze, Ungaria și Polonia s-au susținut reciproc, în timp ce Belgia, Danemarca,

Germania, Irlanda, Spania, Franța, Luxemburg, Țările de Jos, Finlanda, Suedia și Comisia au intervenit în susținerea Parlamentului și a Consiliului. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7153 secunde