Ungaria, sub ameninţarea presantă a blocării fondurilor europene

115
Ungaria, sub ameninţarea presantă a blocării fondurilor europene - ungaria-1669835120.jpg

Articole de la același autor

Reformele angajate de Viktor Orban nu au fost suficiente: Comisia Europeană a recomandat miercuri îngheţarea a peste 13 miliarde de euro fonduri europene destinate Ungariei, ca răspuns la problemele de corupţie identificate în această ţară, comentează AFP.

Executivul european a ales în cele din urmă fermitatea împotriva liderului naţionalist, în ciuda şantajului de care acesta din urmă este acuzat, Budapesta blocând mai multe dosare europene (plan comun de ajutor de 18 miliarde de euro pentru Ucraina, impozit minim pe profiturile multinaţionalelor).

Ungaria, care neagă orice legătură între aceste blocaje şi chestiunea fondurilor europene, se opune, de asemenea, unor noi sancţiuni împotriva Rusiei, cu care menţine legături, şi rămâne singura ţară din NATO, alături de Turcia, care nu a ratificat aderarea Suediei şi Finlandei la această alianţă.

Sub presiunea Parlamentului European, Comisia Europeană va propune statelor membre, care au până pe 19 decembrie termen pentru a se pronunţa, suspendarea a 7,5 miliarde de euro fonduri de coeziune care urmau să fie plătite Ungariei în cadrul bugetului 2021 -2027 al UE, potrivit unor surse europene.

În aprilie, împotriva acestei ţări a fost lansată o procedură destinată să protejeze bugetul european de încălcări ale statului de drept, o premieră pentru UE, în special din cauza neregulilor sistematice în atribuirea contractelor publice, deficienţelor în domeniul urmăririi penale şi luptei împotriva corupţiei.Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.501 secunde