Ungaria: Un nou sondaj indică un avans de patru puncte procentuale pentru opoziţia unită

98
Ungaria: Un nou sondaj indică un avans de patru puncte procentuale pentru opoziţia unită - ungaria-1637242418.jpg

Articole recomandate

Opoziţia unită din Ungaria păstrează un avans de patru puncte procentuale în faţa partidului Fidesz, al premierului Viktor Orban, într-un sondaj de opinie realizat de grupul de reflecţie Zavecz Research, care indică şi o scădere a proporţiei alegătorilor indecişi, relatează agenţia Reuters, consultată de Agerpres.

Pentru prima dată de la preluarea puterii, în 2010, Viktor Orban (58 de ani) se va confrunta cu un front unit al opoziţiei, care include Coaliţia Democrată, Partidul Socialist Ungar, Partidul Liberal Ungar, fostul partid de extremă-dreapta Jobbik, în prezent de centru-dreapta, şi formaţiunile Dialog (Parbeszed) şi Momentum.

Sondajul Zavecz, realizat între 2 şi 12 noiembrie şi publicat de site-ul de ştiri HVG.hu, arată că alianţa opoziţiei ar obţine 41% din voturi, cu două puncte procentuale mai multe decât la precedentul sondaj, din perioada 11-19 octombrie, în timp ce Fidesz ar lua 37%.

Proporţia celor indecişi este în scădere masivă, de la 23% la 14%, conform aceleiaşi anchete sociologice.

Un alt sondaj, realizat de think-tankul proguvernamental Nezopont, indică un avans confortabil, de 14 puncte procentuale, pentru Fidesz, care ar obţine 56% din sufragii, faţă de 42% pentru opoziţie. Doar 2% dintre alegătorii ungari sunt indecişi, conform acestui sondaj.

Potrivit unui sondaj realizat de grupul de reflecţie Republikon în 25-29 octombrie, opoziţia ungară ar lua 38% din voturi, iar Fidesz 32%, în timp ce trei din zece alegători ungari s-au declarat indecişi. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4668 secunde