Ungaria va avea alegeri parlamentare în aceeași zi cu un referendum pe teme LGBTQ

87
Ungaria va avea alegeri parlamentare în aceeași zi cu un referendum pe teme LGBTQ - ungariaalegeri-1642002378.jpg

Articole de la același autor

Președintele Ungariei, Janos Ader, a stabilit data alegerilor parlamentare pentru 3 aprilie, în aceeași zi urmând să fie ținut și un referendum pe teme LGBTQ, a anunțat miercuri administrația prezidențială de la Budapesta, potrivit Reuters.

Pentru prima dată de la victoria răsunătoare din 2010, premierul naționalist conservator Viktor Orban și partidul său, Fidesz, se vor confrunta cu o opoziție unită, ceea va conduce la o cursă electorală strânsă.

Alegătorii vor decide dacă vor ca Orban să continue politica sa axată pe suveranitate națională, valori tradiționale creștine și respingerea imigrației și a drepturilor LGBTQ, chestiuni care au avut impact negativ asupra relațiilor dintre Budapesta și Bruxelles.

Alianța partidelor de opoziție include Coaliția Democrată, Socialiștii, liberalii și Jobbik, fostul partid de extremă-dreapta, acum de centru-dreapta. Alianța este condusă de Peter Marki-Zay, fost susținător Fidesz, actual primar în orașul Hodmezovasarhely.

În ziua alegerilor, 3 aprilie, votanții vor răspunde și la patru întrebări pe teme LGBTQ, Orban prezentându-se ca apărător al valorilor familiei tradiționale, unul din principalele puncte ale campaniei sale electorale.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7042 secunde