Ungaria va prelua 50 de pacienţi români infectați cu Covid-19, care au nevoie de îngrijire la ATI

121
Ungaria va prelua 50 de pacienţi români infectați cu Covid-19, care au nevoie de îngrijire la ATI - covid-1634128008.jpg

Articole de la același autor

Ungaria va ajuta România să trateze 50 de pacienţi infectați cu Covid-19 care au nevoie de terapie intensivă, a declarat miercuri ministrul de Externe ungar, Peter Szijjarto.


Szijjarto a precizat că cele 50 de persoane vor fi tratate în două spitale din Ungaria şi cele două ţări vor pune la punct în zilele următoare detaliile logistice.

Potrivit Digi24, ]n prezent, nu mai este niciun pat liber pentru pacienții în stare gravă cu COVID-19 în România. Sunt ocupate toate cele 1.676 de locuri disponibile la nivelul întregii țări.

Raed Arafat a anunţat, vinerea trecută, că există discuţii cu Ungaria pentru transferul pacienţilor infectaţi cu SARS-CoV-2 aflaţi în stare gravă.

"Se ştie deja că sunt discuţii cu Ungaria. Se perfectează un mecanism prin care este posibil să folosim facilităţi în zona transfrontalieră. Şi acest lucru aşteptăm să fie perfectat. Nu se poate perfecta într-o zi, două. Sunt discuţii şi aşteptăm şi de la colegii noştri să vină să ne spună cam care este soluţia lor finală. Este posibil să se facă acest lucru, dar aşteptăm de acolo să ne spună care este mecanismul agreat. Şi, bineînţeles, vom vedea cum vom colabora cu ei. (...) Din zona de graniţă şi nu numai, pentru că putem să ducem şi din Bucureşti la Arad şi de acolo să trecem graniţa. Problema este să se perfecţioneze mecanismul de transfer - ce pacienţi, câţi pacienţi, unde exact, medici, personal de legătură care să ajute acolo", a spus șeful DSU. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5157 secunde