Uniunea Europeană a suspendat negocirile cu Elveția pe tema electricității și amenință cu măsuri de retorsiune

95
Uniunea Europeană a suspendat negocirile cu Elveția pe tema electricității și amenință cu măsuri de retorsiune - vot-1392141223.jpg

Articole recomandate

Uniunea Europeană a suspendat negocirile cu Elveția pe tema exporturilor de electricitate în această țară. Astfel, UE a anunțat că vor fi luate măsuri suplimentare după referendumul elvețian în favoarea limitării imigrației, scrie Corriere della Sera, potrivit B1.ro.
"Uniunea Europeană nu intenționează să continue negocierile cu Elveția pe tema energiei electrice, în contextul situației apărute după rezultatul referendumului pe tema imigrației, rezultat care este o posibilă încălcare a acordurilor bilaterale", a declarat Pia Ahrenkilde, purtătoarea de cuvânt a Comisiei Europene.
"În contextul actualei situații, nu mai sunt prevăzute negocieri tehnice între UE și Elveția pe tema electricității. Modul de abordare trebuie analizat în contextul mai amplu al relațiilor bilaterale. Acordul privind electricitatea este legat în mod logic de chestiuni instituționale orizontale", a explicat Ahrenkilde.
"Este imposibil să acceptăm o separare între libera circulație a persoanelor și cea a capitalului. Ne așteptăm ca Elveția să onoreze obligațiile internaționale cu UE", a reacționat Președinția greacă a Consiliului Uniunii Europene.
Oficialul italian Giovanni De mari, președintele Consiliului Național pentru activități vamale, a avertizat că există posibilitatea ca UE să revizuiască acordurile privind traficul vamal cu Elveția ca formă de presiune.
Alegătorii elvețieni s-au pronunțat în proporție de 50,3% în favoarea limitării imigrației, în cadrul unui plebiscit organizat la inițiativa partidului naționalist populist UDC, condus de Christoph Blocher. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 16 Octombrie 2013
Stire din Actual : Elveția renunță la secretul bancar
Pagina a fost generata in 0.5387 secunde