Uniunea Europeană condamnă operațiunea militară a Turciei în nordul Siriei

176
Uniunea Europeană condamnă operațiunea militară a Turciei în nordul Siriei - uniunea-1571171069.jpg

Articole recomandate

Uniunea Europeană a condamnat, luni, operațiunea militară declanșată la 9 octombrie de Turcia în nord-estul Siriei și pregătește sancțiuni împotriva forajelor ilegale efectuate de Turcia în largul Ciprului, au anunțat miniștrii de Externe ai țărilor membre UE într-o declarație comună, citată de France Presse. 


"UE condamnă acțiunea militară a Turciei care compromite în mod grav stabilitatea și securitate în întreaga regiune" și a convenit să adopte "măsuri restrictive vizând persoane fizice și moral responsabile sau implicate în activități ilegale de forare a zăcămintelor de hidrocarburi (off-shore) în estul Mediteranei", se precizează în declarația adoptată de șefii diplomațiilor blocului comunitar, reuniți la Luxemburg. 


În schimb, statele membre nu au reușit să se pună de acord asupra impunerii unui embargou la vânzările de arme către Turcia din cauza opoziției Regatului Unit, au declarat, pentru AFP, surse diplomatice. 


Miniștrii de Externe s-au angajat pur și simplu ca țările lor "să adopte poziții naționale ferme privind politica lor de export de armament către Turcia", se precizează în declarație. Faptul că Turcia este țară membră NATO a fost avansat ca argument de Marea Britanie pentru a refuza instituirea unui embargou asupra exportului de arme către Ankara. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3177 secunde