Uniunea Europeană propune ajustări la acordul Brexit

110
Uniunea Europeană propune ajustări la acordul Brexit - uebrexit-1634233380.jpg
Uniunea Europeană a oferit Regatului Unit, miercuri, un pachet de măsuri menit să relaxeze regimul comercial al bunurilor care trec din Marea Britanie în Irlanda de Nord, relatează Reuters. În ciuda încercărilor de a detensiona situația, este puțin probabil ca măsurile să fie suficiente pentru Regatul Unit, care și-ar dori o renegociere a întregului protocol.

Comisia Europeană spune că noile măsuri pe care le propune vor înjumătăți perioadele de așteptare generate de birocrația vamală și că elimină controalele la carne, brânzeturi și alte produse alimentare care intră în Irlanda de Nord din Marea Britanie cu 80%. Noile măsuri asigură, totuși, intrarea medicamentelor fără bariere.

„Ne-am răsturnat și răsucit pe dos regulile pentru a găsi o soluție”, a spus vicepreședintele Comisiei Europene, Maros Sefcovic, în legătură cu propunerea legată de medicamente.

Situația din Irlanda de Nord a devenit extrem de complicată după Brexit – provincia britanică a rămas sub regulile pieței unice europene, pentru a evita apariția unei granițe între Irlanda și Irlanda de Nord, fapt ce ar fi pus sub îndoială pacea rezultată din Acordul de la Belfast din 1998.Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3216 secunde