Uniunea Europeană și Kosovo, primul pas spre aderare

137
1
Uniunea Europeană și Kosovo, primul pas spre aderare - uniuneaeuropeana-1445602805.jpg

Articole recomandate

Kosovo și Uniunea Europeană vor semna, săptămâna viitoare, acordul de stabilizare și asociere, după unda verde dată de statele membre, prima etapă pe calea aderării la UE, scrie Agerpres.

Kosovo în Uniunea Europeană. Semnarea acestui acord va avea loc la 27 octombrie la Strasbourg, în prezența premierului kosovar Isa Mustafa, a comisarului european pentru extindere Johannes Hahn și a Înaltului reprezentant pentru afaceri externe, Federica Mogherini, a anunțat o purtătoare de cuvânt a Comisiei, Maja Kocijancic.

Cele 28 de țări ale UE au dat undă verde joi acestei semnări, care survine după doi ani de negocieri, în pofida faptului că cinci țări europene (Spania, Grecia, Cipru, România și Slovacia) nu recunosc independența proclamată de Kosovo în 2008.

UE va semna un acord cu Kosovo. Acordul de stabilizare și asociere (ASA) este o etapă importantă în apropierea unei țări de UE. El impune o monitorizare și schimburi în materie economică, de guvernare și statul de drept, de exemplu, în ceea ce privește drepturile omului și sistemul judiciar pentru a le apropia progresiv de criteriile europene.

Comentează știrea

io
23 octombrie 2015
Debransarea

KOSOVO ESTE SERBIA CUM SI BASARABIA ESTE ROMÂNIA !!! România nu trebuie să recunoască independenta acestei regiuni din Serbia ! Să intre în UE doar în componența Serbiei !

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5834 secunde