Unul dintre liderii terorismului mondial a murit. Anunțul a fost făcut chiar de talibani

118
Unul dintre liderii terorismului mondial a murit. Anunțul a fost făcut chiar de talibani - haqqani55693800-1536043131.jpg

Articole recomandate

Jalaluddin Haqqani, fondatorul rețelei militante Haqqani, una dintre cele mai puternice și mai temute grupări din insurgența afgană, a murit după o lungă boală, au anunțat marți talibanii.

Jalaluddin Haqqani, care a fondat rețeaua în anii '70, a renunțat la conducerea operațională a grupării cu câțiva ani în urmă în favoarea fiului său, Sirajuddin Haqqani, acesta fiind în prezent lider adjunct al talibanilor afgani.

Jalaluddin Haqqani a fost o figură militantă semnificativă în Afganistan și a avut legături strânse atât cu talibanii, cât și cu al-Qaeda.

Rețeaua Haqqani a fost în spatele multor atacuri coordonate asupra forțelor afgane și ale NATO în ultimii ani.

Se pare că fiul său a preluat controlul asupra grupului în 2001.

Nu există detalii despre data și locul morții lui Haqqani. "Așa cum a suferit mari greutăți pentru religia lui Allah în timpul tinereții și sănătății sale, a suferit și de o boală lungă în ultimii ani", se arată în declarația din 4 septembrie 2018 a talibanilor afgani.

Zvonurile despre moartea lui Haqqani au circulat ani de zile. În 2015, surse apropiate grupării au declarat pentru BBC că liderul a murit cu cel puțin un an înainte. Acest lucru nu a fost niciodată confirmat.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9266 secunde