Uragan violent pe coastele Mexicului. Oameni morţi şi răniţi, pagube materiale

119
Uragan violent pe coastele Mexicului. Oameni morţi şi răniţi, pagube materiale - download-1654068035.jpg

Articole de la același autor

Zece persoane au murit şi alte 20 sunt date dispărute după trecerea peste coastele statului Oaxaca (sudul Mexicului) a uraganului Agatha, retrogradat la categorie de furtună tropicală, au informat surse ale guvernului local citate de AFP.


"În acest moment avem 20 de persoane dispărute (...) în munţi", a declarat guvernatorul statului Oaxaca, Alejandro Murat, postului Radio Formula. "Zece persoane şi-au pierdut viaţa", a precizat el.

Bilanţul precedent indica trei morţi şi opt dispăruţi, potrivit Agerpres.

"Când Agatha a atins uscatul luni, ziua s-a încheiat fără pierderi de vieţi, însă ploile puternice care s-au abătut marţi au dus la revărsarea râurilor şi au provocat alunecări de teren", declarase anterior guvernatorul la o conferinţă de presă.

Uraganul Agatha, primul care s-a format în acest sezon în Oceanul Pacific în largul coastei Mexicului, a atins uscatul ca uragan de categoria 2 pe scara Saffir-Simpson (care numără 5) luni după amiază, la vest de Puerto Angel, un orăşel de coastă cu aproximativ 2.500 de locuitori din statul Oaxaca.

A fost uraganul cel mai violent înregistrat pe coasta Mexicului de la Oceanul Pacific cel puţin din anul 1949, a asigurat luni Centrul Naţional pentru Uragane (NHC) cu sediu la Miami.

Agatha s-a deplasat marţi spre sudul statului Veracruz (estul ţării), situat în Golful Mexicului, provocând ploi torenţiale în această regiunii a ţării.

Serviciului Naţional de Meteorologie (SMN) a avertizat cu privire la formarea a cel puţin 40 de fenomene tropicale cu nume de persoane pentru anul 2022, dintre care cel puţin 5, formate atât în Oceanul Atlantic cât şi în Pacific, vor lovi Mexicul.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3724 secunde