Uraganul Ida a lăsat New Orleans fără curent electric

137
Uraganul Ida a lăsat New Orleans fără curent electric - uraganulida-1630332650.jpg

Articole de la același autor

Furtuna Ida, clasificată în categoria 4 din 5 la sosirea pe coasta statului Louisiana, a mai slăbit între timp în intensitate și este acum de categoria 2.

Compania Entergy a confirmat că New Orleans este lipsit de curent electric, a scris pe Twitter Nola Ready, o agenţie a Biroului de securitate internă şi de pregătire pentru situaţii de urgenţă din Louisiana.

„Singura energie electrică din oraş provine de la generatoare”, a adăugat în mesaj. Vântul adus de uragan suflă cu 175 km pe oră, mai puțin violent decât atunci când a atins uscatul duminică, la aproximativ 160 kilometri sud de New Orleans. Ploile și rafalele au străbătut străzile pustii. Inundaţii devastatoare au afectat zone din sud-estul statului Louisiana, a informat duminică seară Centrul naţional pentru uragane (NHC) din Statele Unite într-un mesaj publicat pe site-ul său, potrivit Reuters.

Localnicii, avertizați să-și ia toate măsurile pentru a-și proteja viața și bunurile, și-au baricadat casele, magazinele și benzinăriile. Ida a lovit orașul la exact 16 ani de la uraganul Katrina, care a ucis 1.800 de oameni și a provocat daune imense. De atunci, s-au cheltuit miliarde de dolari pentru construirea de diguri de apărare împotriva inundațiilor. Până în prezent, digurile au rezistat, deși sunt avertizări că o inundație puternică ar putea afecta New Orleans.

„Nu există nicio îndoială că zilele și săptămânile următoare vor fi extrem de dificile pentru statul nostru și mulți, mulți oameni vor trece prin situații complicate, dar vă asigur că nu am fost niciodată mai pregătiți”, a declarat guvernatorul statului John Bel Edwards, citat de BBC.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.357 secunde