Uraganul Sandy provoacă panică la New York: Cozi imense la supermarketuri pentru provizii / Galerie foto

267

Articole recomandate

Panică la New York, din cauza uraganului Sandy. Autoritățile au închis rețeaua de transport public, dar au oprit și accesul în parcuri, zone de joacă sau plaje. Mii de zboruri au fost anulate pe aeroporturile din New York și din alte orașe de pe coasta de est a Statelor Unite, iar primarul orașului, Michael Bloomberg, a cerut evacuarea a 375 de mii de locuitori din zonele inundabile. Uraganul Sandy dă planurile peste cap și democraților, care se tem că furtuna va avea un impact negativ asupra participării la scrutin, în special a persoanelor decise să voteze anticipat.

Autoritățile sunt pregătite să facă față unui eveniment meteorlogic istoric, ce ar putea depăși pagubele produse de uraganul Irene din august 2011. 

Și guvernatorii statelor de la Carolnia de Nord la Connecticut au declarat stare de urgență și se așteaptă la ploi abundente , în vreme ce în Delaware se fac evacurări obligatorii în comunitățile de coastă.

De asemenea, și primarul New York-ului, Michael Bloomberg, a dat ordin ca aproape 400 de mii de oameni să fie evacuați din zonele inundabile. El i-a sfătuit pe localnici să caute refugiu la prieteni sau în cele 72 de centre de adăpost puse la dispoziție de autorități. 

"Trebuie să subliniez că, în cazul în care nu părăsiți zona de risc, vă puneți viața în pericol - și nu numai viața proprie, ci și pe aceea a echipelor de intervenție care vor veni să vă salveze. Să sperăm că nu veți avea de înfruntat astfel de situații disperate, însă este foarte probabil", a declarat Bloomberg.
Și președintele american Barack Obama le-a cerut cetățenilor americani să trateze cu mare seriozitate potențialul pericol.

"Este o furtună puternică, îngrijorătoare și primul meu mesaj către toți oamenii de pe coasta estică, până spre cea nordică este să ia avertismentul foarte în serios", a spus Obama.

Între timp, localnicii din zona de est a Statelor Unite au încercat să întărească falezele din apropierea caselor, ca să țină piept uraganului.

În plus, democrații se tem ca furtuna să nu aibă un impact negativ asupra participării oamenilor la vot. Uraganul Sandy a perturbat deja agenda celor doi candidați cu nouă zile înaintea alegerilor. Ei au fost nevoiți să își anuleze reuniunile publice în statele care ar putea fi afectate de furtună.

Între timp, oamenii au format cozi imense la supermarketuri, pentru a-și face provizii care să-i ajute în timpul uraganului. Printre produsele cele mai căutate sunt sticlele de apă, pâinea, bateriile, dar și produsele proaspete. Aglomerația a provocat și nervozitate. Angajații magazinelor lasă să intre puțini clienți, iar oamenii sunt nevoiți să aștepte cu orele la cozi. 

Uraganul Sandy ar urma să atingă zona de coastă marți dimineața, undeva între Virginia și Massachusetts, și să fie resimțit dur la New York.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3817 secunde