Urme de explozibil, descoperite pe epava avionului prăbușit la Smolensk

256
Urme de explozibil, descoperite pe epava avionului prăbușit la Smolensk - smolensk-1351600937.jpg

Articole recomandate

Urme de explozibil au fost descoperite recent de experții polonezi pe epava avionului prezidențial polonez care s-a prăbușit în aprilie 2010 la Smolensk, în Rusia, a afirmat ieri cotidianul conservator Rzeczpospolita, relatează AFP.


"Testele au confirmat prezența unor urme de TNT și nitroglicerină pe 30 de scaune. Aceste substanțe au fost descoperite la joncțiunea dintre carlingă și o aripă", a afirmat cotidianul polonez.

Potrivit unei ipoteze a experților citați de Rzeczpospolita, aceste urme de explozibil ar putea proveni de la obuze neexplodate prezente în număr mare în regiunea Smolensk (vestul Rusiei), care a fost teatrul unor lupte crâncene în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Contactat ieri dimineață, purtătorul de cuvânt al Parchetului militar polonez care supraveghează ancheta privind catastrofa de la Smolensk, Zbigniew Rzepa, a refuzat orice comentariu. El a anunțat că Parchetul se va pronunța în legătură cu aceste descoperiri în jurul prânzului.

Teste efectuate imediat după catastrofă de experții ruși și polonezi au exclus prezența unor materiale explozibile pe rămășițele aparatului.

"Trebuie să aflăm înainte de toate concluziile Parchetului, interpretările sale, să știm care este sursa eventuală a acestor substanțe, descoperite conform cotidianului. Toate celelalte vor depinde de aceasta", a declarat ieri dimineață purtătorul de cuvânt al Guvernului, Pawel Gras, pentru postul public de televiziune TVP.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 22 Octombrie 2012
Stire din Actual : Pyramiden, orașul părăsit
Pagina a fost generata in 0.5125 secunde