Urşii polari ar putea ieşi mai rar, în satele arctice din Rusia, în căutare de hrană

167
Urşii polari ar putea ieşi mai rar, în satele arctice din Rusia, în căutare de hrană - urspolar-1640532135.jpg
Mai puţini urşi polari înfometaţi ar putea să ajungă în satele arctice din Rusia în această iarnă în căutare de hrană, susţin activişti pentru drepturile animalelor, potrivit cărora temperaturile scăzute din acest an le permit animalelor să vâneze în habitatul lor obişnuit, informează DPA, citată de Agerpres.

"Pentru moment, situaţia este calmă", a declarat pentru DPA Dmitri Ryabov de la World Wildlife Fund (WWF). "În acest an s-a format gheaţă pe mare la timp, iar urşii polari s-au deplasat spre nord pentru a vâna foci", a precizat el.

În trecut, oamenii care locuiau în satele de coastă din nordul ţării priveau cu îngrijorare cum urşi polari înfometaţi căutau hrană în gropile de gunoi şi în pubele. Circa 50 de urşi s-au aventurat în urmă cu doi ani în zone locuite din arhipelagul Novaya Zemlya, petrecând săptămâni întregi în acestea şi determinând autorităţile să declare starea de urgenţă.

Pagina a fost generata in 0.5805 secunde