Ursula von der Leyen: "În Europa, cei care fug de război au acces la locuri de muncă"

380
Ursula von der Leyen:

Articole de la același autor

Cei care fug din calea războiului din Ucraina au acces în Europa la locuri de muncă, a transmis astăzi Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, într-un mesaj adresat cu ocazia zilei de 1 mai.


Potrivit Antena3.ro Ursula von der Leyen a vorbit în mesaj despre avantajele pe care refugiaţii ucrainieni le au în cadrul UE şi a salutat, totodată, efortul ţărilor europene de a-i integra pe aceştia.

"Aduc un omagiu oamenilor care fug de războiul din Ucraina şi îşi reconstruiesc vieţile în Uniunea Europeană. În Europa, ei pot avea acces la locuri de muncă, iar competenţele profesionale le sunt recunoscute", a scris von der Leyen pe Twitter, duminică.

Totodată, aceasta a adus mulţumiri tuturor ţărilor din UE şi europenilor care ajută la integrarea refugiaţilor.


Comisia Europeană oferă 3,5 miliarde de euro ţărilor UE care primesc refugiaţi ucrainieni. Banii sunt folosiți pentru hrană, cazare, sănătate, educaţie și locuri de muncă.

UE vrea să atenueze presiunea resimțită de bugetele ţărilor din blocul comunitar în ultimele 66 de zile, de la începerea războiului în Ucraina. În această perioadă numeroși ucrainieni au plecat din ţară, se precizează într-o postare pe site-ul Comisiei Europene.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8789 secunde