Ursula von der Leyen: „Israelul nu face suficient pentru a proteja civilii din Fâşia Gaza”

116
Ursula von der Leyen: „Israelul nu face suficient pentru a proteja civilii din Fâşia Gaza” - 1-1710144494.jpg

Articole de la același autor

Israelul trebuie să facă mai mult pentru a pune capăt situaţiei disperate a civililor aflaţi în Fâşia Gaza, a declarat preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, pentru postul german de televiziune ZDF, informează agenţia DPA.

„Israelul doar îşi îndeplineşte datoria de a avea grijă de oameni într-o măsură limitată şi trebuie să facă mai mult pentru a proteja vieţile civililor”, a spus Ursula von der Leyen.

„Dată fiind situaţia din Gaza, coridorul maritim umanitar al UE dinspre Cipru către Gaza este absolut necesar, pentru că ne confruntăm în prezent cu o catastrofă umanitară”, a accentuat preşedinta Comisiei Europene, care a precizat că operaţiunea maritimă a fost convenită cu Israelul.

„Elementul decisiv este acela că israelienii pot inspecta bunurile pe partea cipriotă şi pot realiza controlul de securitate”, a explicat Von der Leyen.

XXX

Preşedintele american Joe Biden, care a criticat modul în care se desfăşoară războiul din Gaza, se înşală, a declarat prim-ministrul israelian Benjamin Netanyahu, într-un interviu acordat publicaţiei Politico.

Biden apreciase anterior că Netanyahu face mai mult rău decât bine Israelului prin felul în care duce războiul în Gaza.

„Nu ştiu exact ce vroia să spună preşedintele american, însă, dacă el intenţiona să zică prin aceasta că eu duc o politică personală împotriva dorinţei majorităţii israelienilor şi că eu mă poziţionez împotriva intereselor Israelului, atunci el se înşală asupra acestor două puncte”, a estimat Netanyahu.

„În primul rând, eu nu duc o politică privată, aceasta este o politică susţinută de o majoritate zdrobitoare de israelieni. Ei susţin acţiunea pe care noi am întreprins-o pentru a distruge batalioanele teroriste ale Hamas. Ei susţin, de asemenea, poziţia mea conform căreia noi trebuie în mod categoric să respingem tentativa de a ne fi impus un stat palestinian”, a adăugat premierul israelian, în condiţiile în care o soluţie cu două state este promovată internaţional. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4919 secunde