Ursula von der Leyen pledează pentru o producţie de masă de semiconductori în UE

130
Ursula von der Leyen pledează pentru o producţie de masă de semiconductori în UE - 1-1683105099.jpg

Articole de la același autor

Ţările Uniunii Europene trebuie să investească pentru a produce în masă semiconductori pe continent în scopul reducerii dependenţei de Asia în acest sector strategic, în special pentru tranziţia energetică, a cerut preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, transmite AFP.

„Avem nevoie de o producţie de masă în Europa”, a declarat Ursula von der Leyen în timpul ceremoniei de deschidere a şantierului unei mari uzine de semiconductori la Dresda, în estul Germaniei, în compania cancelarului Olaf Scholz.

La jumătatea lunii aprilie, cele 27 de state membre ale UE şi Parlamentul European au căzut de acord asupra obiectivului de a atinge 20% din piaţa mondială de semiconductori în 2030, ceea ce înseamnă dublu faţă de situaţia actuală.

„Vedem cu toţii în ce măsură s-au amplificat riscurile geopolitice. De aceea este vital ca Europa să-şi consolideze lanţurile de aprovizionare”, a explicat şefa executivului comunitar.

Tensiunile geopolitice legate de Taiwan - unul dintre cei mai mari producători din lume de cipuri electronice via grupul TSMC - sporesc îngrijorările despre aprovizionare, în contextul în care sectorul a cunoscut penurii în ultimii ani din cauza Covid-19 şi a unei cereri foarte puternice. Aceste cipuri sunt indispensabile pentru industrie, în special tehnologiile verzi şi sectorul digital.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.6308 secunde