Ursula von der Leyen promite investiţii europene de peste 150 de miliarde euro în Africa

222
Ursula von der Leyen promite investiţii europene de peste 150 de miliarde euro în Africa - ursula-1644595243.jpg

Articole recomandate

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a anunţat, la Dakar, că Europa intenţionează să mobilizeze investiţii de peste 150 de miliarde de euro în Africa în următorii ani, relatează agenţia AFP, consultată de Agerpres.

„Sunt mândră să anunţ peste 150 de miliarde de euro prin programul Africa-Europa. Este primul plan regional din cadrul Global Gateway”, a spus ea în faţa presei, referire la iniţiativa europeană lansată în decembrie şi vizând mobilizarea a până la 300 de miliarde de euro din fonduri publice şi private până în 2027 în proiecte de infrastructură în întreaga lume.

Ursula von der Leyen nu a furnizat mai multe amănunte despre aceste fonduri.

„Pentru acest lucru, avem bineînţeles nevoie de sectorul privat, de expertiza sa şi de dedicarea sa, avem nevoie de asemenea de voinţă politică la cel mai înalt nivel”, a declarat Von der Leyen alături de preşedintele senegalez Macky Sall.

Global Gateway este percepută ca o ripostă la „Noile drumuri ale mătăsii”, iniţiativă lansată de China. Şi în Africa, China intenţionează să-şi extindă rapid prezenţa economică şi politică.

Vizita Ursulei von der Leyen precede cu câteva zile summitul Uniunea Europeană - Uniunea Africană, de pe 17 şi 18 februarie, de la Bruxelles. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6194 secunde