Ursula von der Leyen: „Ucraina luptă pentru valorile europene şi libertate”

157
Ursula von der Leyen: „Ucraina luptă pentru valorile europene şi libertate” - 1-1684134762.jpg
Poporul ucrainean luptă pentru libertate şi valorile europene, a dat asigurări preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în cadrul unei ceremonii desfăşurate în Germania în prezenţa preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, relatează agenţi AFP.

„Preşedintele Zelenski şi poporul Ucrainei luptă pentru valorile şi pentru datoria pe care o întruchipează acest premiu”, a declarat preşedinta Comisiei Europene în cadrul ceremoniei de atribuire preşedintelui ucrainean şi poporului său a Premiului Carol cel Mare pentru promovarea unităţii europene. „Făcând acest lucru, ei luptă şi pentru propria noastră libertate şi pentru valorile noastre”, a adăugat ea.

La rândul său, cancelarul german Olaf Scholz a declarat la Aachen, în prezenţa preşedintelui Zelenski, că Ucraina face parte din familia europeană.

„În toată Europa, războiul i-a făcut pe oameni conştienţi de un lucru: Ucraina face parte din familia noastră europeană”, declarat cancelarul Scholz în timp ce i-a înmânat preşedintelui ucrainean Premiul Carol cel Mare. „Războiul de agresiune al Rusiei a adus Uniunea Europeană şi Ucraina mai aproape decât oricând”, a adăugat el.

Aceasta este prima vizită a preşedintelui Zelenski în Germania de la debutul invaziei ruse în Ucraina şi are loc în cadrul unui turneu în ţări aliate europene pentru a-şi asigura sprijinul acestora.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.284 secunde