Uzina Azovstal din Mariupol, pregătită pentru apărare

91
Uzina Azovstal din Mariupol, pregătită pentru apărare - uzinaucraina-1650290857.jpg

Articole de la același autor

Trupele ucrainene care s-au retras în uriașul combinat siderurgic Azovstal din Mariupol, ce aparține miliardarului Rinat Ahmetov, cel mai bogat om din Ucraina, ar putea rezista mult timp cu ajutorul tacticilor de gherilă, folosindu-se de rețeaua sa de buncăre și tuneluri, susține un expert militar britanic.


Justin Crump, de la firma de consultanță în domeniul securității Sibylline, a declarat pentru BBC că ucrainenii sunt foarte bine pregătiți pentru apărare, după ce au avut la dispoziție peste 50 de zile pentru a fortifica situl și a construi rute de evacuare.

„Bănuiesc că, dacă nu vor fi nimiciți, vor rămâne acolo mult timp şi ar putea face lucruri urâte noaptea și apoi să se întoarcă înăuntru”, a sugerat expertul.


El estimează că până la 800 de luptători apără uzina, conduși de Batalionul Azov, miliție a naționaliștilor, care a fost însă integrată în Garda Națională Ucraineană. Este o grupare pe care Rusia o consideră neonazistă.

„Acești luptători nu vor să fie capturați, nu cred că se vor preda. Iar Rusia nu vrea să intre în uzină și să o curețe metru cu metru, pentru că în subteran, asta s-a putea dovedi oribil”, a spus el.


Ucraina a reușit să își realimenteze forțele asediate din Mariupol în misiuni nocturne foarte riscante, a mai declarat Justin Crump, fară a preciza de unde are aceste informații.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4724 secunde