Va fi România ATACATĂ de Rusia? RĂSPUNS FERM din partea ministrului de Externe rus, azi

1636
Va fi România ATACATĂ de Rusia? RĂSPUNS FERM din partea ministrului de Externe rus, azi - untitled-1646912284.jpg
Miniştrii de Externe rus și ucrainean s-au întâlnit azi pentru negocieri. A fost prima întâlnire dintre Serghei Lavrov şi Dmytro Kuleba de la invazia Rusiei în Ucraina, din 24 februarie. Ministrul de Externe ucrainean Dmytro Kuleba a anunţat, după întâlnirea cu omologul rus, că „negocierile cu Lavrov au fost dificile”. „Nu există progrese în privința încetării focului”, citează romaniatv.net

„Am venit aici cu un scop umanitar, să decidem să amenajăm un coridor umanitar spre și de la Mariupol."


De asemenea, Kuleba a spus că Kievul nu intenționează să îndeplinească cerințele prezentate de Rusia şi a anunţat că a decis, împreună cu Lavrov, "să continue negocierile în acest format".


Principalele declaraţii ale ministrul de externe rus, Serghei Lavrov, după întâlnirea cu omologul său ucrainean Dmytro Kuleba:

„Am avut o discuţie colaterală împreună cu Kuleba, a avut loc la iniţiativa părţii turce. Suntem deschişi negocierilor pentru a pune capat neintelegerilor.

Întâlnirea de azi confirmă că nu există alternativă în această criză.

Am vorbit despre chestiuni umanitare, am spus ce măsuri sunt luate de armata rusă pentru a proteja civilii prinşi în acest conflict.

Oficialii noştri au venit cu informaţii de mai multe ori pe zi şi am confirmat dorinţa Rusiei de a stabili coridoare umanitare. Încercăm să facem în aşa fel încât să găsim rutele cele mai sigure

Partea rusă a propus o soluţie concretă pentru oprirea focului. Vrem să continuăm discuţiile pe teritoriul Belarus fără să schimbăm doar documente, ci să şi ajungem la un acord pentru a asigura securitatea pe întreg teritoriul european.

Vedem că Ucraina primeşte echipament militar. În timp ce anunţă că nu se implică în conflcit, trimit arme partenerilor ucraineni.

Nu planuim să atacăm alte ţări, noi nu am atacat nici Ucraina. Situaţia a degenerat în ciuda a numeroşi ani de discuţii şi negocieri.

Am vrut sa eliberăm aceste teritorii, Donetk si Luhansk."






foto: romaniatv.net


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8162 secunde