"Vă scriu mâine, dacă nu am murit"

772
1

Articole recomandate

O fetiță în vârstă de 7 ani din Alep, Siria trăiește sub teroare zi de zi. Bana Alabed și frații ei tresar la auzul bombelor care distrug orașul și se roagă clipă de clipă să nu fie bombardată și casa lor.

O lume întreagă a aflat de povestea familiei Alabed, asta după ce mama copiilor s-a hotărât să atragă atenția opiniei publice asupra situației disperate din Alep. asupra situației disperate din Alep, de atât a fost nevoie pentru a povesti tuturor cum este să trăiești atunci când moartea îți bate în fiecare zi la ușă.

Conflictul sirian este prezentat prin ochii fetiței de șapte ani a familiei, care se roagă în fiecare seară ca locuința în care trăiește să nu fie bombardată în timpul raidurilor aeriene.

Bana postează fotografii din zonele lovite de artilerie dar și momentele în care încearcă să uite de conflict, refugiindu-se în citit și rugăciune. Imaginile cu Bana rugându-se pentru o nouă zi au făcut înconjurul lumii și, chiar dacă unii au acuzat-o pe mama fetei că se folosește de copii pentru a face propagandă, femeia spune că doar încearcă să arate latura umană a conflictului din Siria.

Fatemah își filmează copiii în timp ce aceștia plâng la auzul bombelor iar mesajele de "noapte bună" ale fetiței sunt mereu aceleași: "Vă scriu mâine, dacă nu am murit". Așa și-a încheiat Bana și cei doi frați ai săi și seara de luni, când somnul le-a fost întrerupt de o nouă serie de bombardamente, scrie romaniatv.net



Comentează știrea

Murphy
4 octombrie 2016
Felicitari Bana Alabed

Felicitari acrestei minunate fetite, un erou de zile mari, un copil care traieste sub teroarea bombardamentelor sovietice si siriene ale lui Putin si Basar Alasad, doi criminali de razboi, identici cu inaintasii lor, Gorbaciov criminalul si Anuar El Sadat,tacsu lui Basar. Acesti criminali nu au citit nimic din Sfanta Scriptura, si nici nu au auzit de cele 10 porunci, printre care si, Sa nu ucizi. Pe asasini nu-i intererseaza vietile copiilor, ai intereseaza aurul negru, nestiind ca nu-l pot lua pe lumea cealalta cand pleaca cu mainile goale si pe piept. Draga Bana, te asigur eu ca tu nu o sa mori niciodata pentru ca ai un mesaj pe care trebuie sa-l comunici zilnic Lumii intregi, si anume, opriti razboiul, opriti crimele, opriti bombardamentele odioase. Tu esti un mesager international al pacii si trebuie sa traiesti astfel incat Lumea intreaga sa auda glasul tau de pace ! Doamne ajuta acesti copii minunati !

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 3.378 secunde