Vaccinul anti-Covid dezvoltat la Oxford ar putea ajunge în comerț în două luni

130
Vaccinul anti-Covid dezvoltat la Oxford ar putea ajunge în comerț în două luni - vaccin-1598263187.jpg

Articole recomandate

Vaccinul anti-Covid dezvoltat de Universitatea din Oxford va fi gata în aproximativ două luni, susține un înalt oficial al Institutului Serum din India, care a primit drepturi de producție și comercializare a produsului, potrivit India Today.


Acesta a declarat duminică pentru India Today că procesul de testare al vaccinului se va încheia în 58 de zile și va ajunge în comerț două săptămâni mai târziu.


Astfel, vaccinul Covisheld - dezvoltat de Universitatea din Oxford - va fi probabil primul vaccin care va intra în producție în India. Potrivit Business Today , guvernul indian a acordat Institutului Serum o licență specială de prioritate de fabricație, care îi permite să accelereze procesele de testare, pentru a le finaliza cât mai repede.


Vaccinul a ajuns deja în faza a treia de testare. Primele doze au fost administrate deja sâmbătă în 20 de centre din orașele Pune, Bombay și Ahmedabad. Peste 29 de zile, celor 1.600 de voluntari le va fi administrată și a doua doză de vaccin, iar 15 zile mai târziu va fi emis raportul final de testare. Până atunci, Covishield va fi deja în comerț, a mai declarat oficialul Institului Serum.


Potrivit Business Today, Institutul Serum din India a ajuns la un acord cu Astra Zeneca pentru drepturile exclusive de comercializare a vaccinului în India și alte 92 de state.


Ministrul indian al Sănătății, Harsh Vardhan, s-a arătat optimist sâmbătă cu privire la posibilitatea ca un vaccin să fie disponibil în țara sa, înainte de sfârșitul acestui an.


"Pe măsură ce analizăm progresul lor, suntem pe deplin încrezători că încercările lor (Institutului Serum, n.r.) vor fi finalizate pe parcursul acestui an și rezultatele lor vor fi lansate întregii națiuni și lumii. Și am deplină încredere că va avea succes", a declarat oficialul.


Sursa: StirilePROTV


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.295 secunde