Vaccinul anticoronavirus, o provocare logistică. Acesta trebuie păstrat la minus 80 de grade

536
Vaccinul anticoronavirus, o provocare logistică. Acesta trebuie păstrat la minus 80 de grade - httpsd1e00ek4ebabmscloudfrontnet-1605455353.jpg

Articole recomandate

Vaccinul anticoronavirus anunțat de compania Pfizer ca având o eficiență de 90 la sută are și unele dezavantaje. În primul rând, trebuie păstrat în condiții absolut speciale: la minus 80 de grade! Asta pune mari probleme logistice nu numai în România, ci peste tot, în legătură cu felul în care acest vaccin va ajunge până în regiunile cele mai izolate dintr-o țară.


„Deocamdată, se pune problema cum o să ajungă acest vaccin în țările Uniunii Europene, pentru că și avioanele trebuie să asigure această temperatură foarte scăzută. Apoi, în momentul în care ajunge, se pune problema de a avea o rețea de distribuție către acele centre unde se va face vaccinarea. Trebuie să înțeleagă toată lumea că acest vaccin nu poate fi făcut în cabinetele medicilor de familie și nici nu s-a pus problema, pentru că el nu vine ambalat în așa fel încât să poată fi luat cu tășcuța de la DSP, cum facem noi în România”, a declarat la Digi24 medicul Sandra Alexiu, președintele Asociației Medicilor de Familie București-Ilfov.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.2023 secunde