Vaccinul Moderna oferă imunitate pentru cel puțin doi ani

585
Vaccinul Moderna oferă imunitate pentru cel puțin doi ani - 1-1610029380.jpg

Articole recomandate

Anticorpii generați de vaccinul dezvoltat de Moderna ar oferi o protecție de cel puțin doi ani împotriva noului coronavirus, a declarat joi directorul executiv al companiei americane, Stephane Bancel. Cu toate acestea, o perioadă clară a protecției pe care serul Moderna o poate oferi, va fi stabilită după ce compania va strânge mai multe date și va finaliza evaluarea, transmite Reuters şi Digi24. Bancel a declarat, în cadrul unei conferinţe, că „scenariul de coșmar care a fost descris în mass-media în primăvară, cu un vaccin care funcționează doar o lună sau două, este în afara discuției”.


„Anticorpii generați de vaccin în organismul uman se pierd foarte greu. Credem că va exista un potențial de protecție pentru vreo doi ani, după administrare”, a mai adăugat directorul Moderna.


Totodată, Bancel susține că vaccinul Moderna va fi eficient și împotriva noilor tulpini de coronavirus apărute în Marea Britanie și Africa de Sud. Agenția Europeană a Medicamentului a aprobat miercuri folosirea vaccinului produs de compania americană Moderna la nivelul Uniunii Europene. Cetățanii UE vor beneficia astfel de al doilea vaccin, după Pfizer-BioNTech.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8094 secunde