Vaccinul Moderna, omologat de urgență de OMS

1027
Vaccinul Moderna, omologat de urgență de OMS - 74254ed451474fe0af78d71db7ee34a1-1619852047.jpg
Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a omologat vineri de urgenţă vaccinul contra Covid-19 de la Moderna, al cincilea beneficiar a unei astfel de validări din partea agenţiei sanitare a ONU, informează AFP. Acest vaccin cu ARN mesager "se adaugă listei în creştere a vaccinurilor validate de OMS pentru utilizare de urgenţă", a subliniat orgganizaţia într-un comunicat.

OMS a omologat deja vaccinul de la Pfizer-BioNTech, cele două seruri de la AstraZeneca fabricate în India şi în Coreea de Sud şi cel de la Johnson & Johnson, numit Janssen. O decizie este aşteptată în curând, după toate probabilităţile săptămâna viitoare, pentru cele două vaccinuri chinezeşti, Sinopharm şi Sinovac.

Această procedură ajută ţările care nu au mijloace de a determina ele însele eficienţa unui medicament de a avea acces mai rapid la terapii şi de a permite sistemului Covax, organizat de OMS cu parteneri (Alianţa pentru vaccin (GAVI) şi Cepi (Coalition for Epidemic Preparedness Innovations) pentru a distribui în special vaccinuri contra Covid naţiunilor defavorizate, de a putea lua în considerare vaccinuri suplimentare. Potrivit comunicatului, "omologarea de către OMS în cadrul procedurii pentru situaţii de urgenţă (EUL) constituie o condiţie prealabilă de aprovizionare cu vaccinuri pentru Covax".

Produsul dezvoltat de start-up-ul Moderna, un pionier în vaccinurile contra Covid, are caracteristici foarte asemănătoare celui produs de Pfizer-BioNTech, cu 94,1% eficienţă potrivit OMS. Acest ser american este autorizat în UE, în America de Nord, în Regatul Unit şi în alte ţări, precum Israel şi Singapore.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4616 secunde