Valeriu Gheorghiţă, despre ce efecte adverse sunt la doza 3 de vaccin: "Profilul de siguranță este la fel cu celelalte doze"

Marţi, 28 Septembrie 2021, 19:42
179
Valeriu Gheorghiţă, despre ce efecte adverse sunt la doza 3 de vaccin: "Profilul de siguranță este la fel cu celelalte doze"


"Cele mai multe date de siguranță provin din Israel, unde sunt peste 3 milioane de doze deja administrate.

Practic, în Israel populație eligibilă a fost vaccinată cu a treia doză, cu doza de rapel în proporție de peste 50%.

Ori, de acolo provin majoritatea datelor de siguranță, sunt cele care au fost, de fapt, transmise către FDA, către Agenția Americană pentru Alimente și Medicamente, în baza cărora a fost autorizată această doză de rapel.


Potrivit Antena3.ro, nju avem o frecvență și o intensitate mai mare a reacțiilor adverse la doza de rapel, aceasta doză 3, comparativ cu primele două administrări.

Ba mai mult decât atât, frecvența a reacțiilor adverse a fost chiar mai rar raportată în studiul din Israel ceea ce arată foarte probabil o sub raportare. Concluzia autorilor este cât se poate de clară şi anume că profilul de siguranță este la fel cu celelalte doze, practic nu a crescut frecventa de reacții adverse comune si de asemenei reacțiile adverse serioase", a spus Valeriu Gheorghiţă.


Pagina a fost generata in 0.207 secunde