Valul feroce de caniculă se extinde în Europa

71
Valul feroce de caniculă se extinde în Europa - canicula-1658232814.jpg

Articole de la același autor

Europa de Vest se confruntă cu temperaturi sufocante marți, pe măsură ce valul de căldură feroce se extinde spre nord. În Franța și Marea Britanie au fost emise avertismente de căldură extremă, în timp ce nordul Spaniei a înregistrat luni temperaturi de 43 de grade Celsius. Incendiile din Franța, Portugalia, Spania și Grecia au forțat mii de oameni să-și părăsească locuințele. Se așteaptă ca în Marea Britanie să fie cea mai fierbinte zi din toate timpurile, iar experții spun că anumite părți ale Franței se confruntă cu o apocalipsă de căldură, scrie BBC.

Mai multe regiuni ale Franței s-au confruntat cu cele mai fierbinți zile din istorie, în orașul Nantes înregistrându-se 42 de grade Celsius, a anunțat biroul național de meteorologie.

Incendiile din ultimele zile au forțat peste 30.000 de oameni să fugă din zonă, fiind amenajate adăposturi de urgență pentru cei evacuați.

Gironda, o regiune turistică populară din sud-vest, a fost afectată deosebit de grav, pompierii luptându-se pentru a controla incendiile care au distrus aproape 17.000 de hectare de teren în ultima săptămână. „Ideea care îmi vine în minte este că este un monstru”, a spus Jean-Luc Gleyze, guvernatorul regiunii Gironde, despre incendii. „Este un monstru, ca o caracatiță, și crește și crește și crește în toate părțile. Din cauza temperaturii, din cauza vântului, este foarte greu să lupți împotriva lui”.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 2.2285 secunde