Vasile Dîncu intervine în scandalul din coaliție pe tema rotativei

169
Vasile Dîncu intervine în scandalul din coaliție pe tema rotativei - dincu-1674660119.jpg
Vasile Dîncu spune despre rocada ce urmează să aibă loc în luna mai că este loc de negocieri. Rotația din mai din interiorul guvernării se va produce fără incidente, declară la RFI președintele Consiliului Național al PSD, Vasile Dîncu.

„Nu cred că se va întâmpla de o modalitate absolut formală, doar pentru că scrie acolo, ci cred că se vor analiza și proiectele ministerelor și se va mai putea discuta”.

Senatorul afirmă pe de altă parte despre scenariul ca liberalul Nicolae Ciucă să rămână premier că este inacceptabil pentru PSD acest lucru.

PSD va prelua în luna mai funcția de premier de la PNL, conform protocolului coaliției. Cele două partide vor face și un schimb de ministere. Social-democrații au sugerat însă în ultima perioadă ca miniștrii performanți să nu fie schimbați, în timp ce liberalii spun că acordul coaliției trebuie respectat.

Vasile Dîncu estimează că rotația de la guvernare se va produce fără probleme.


„Eu cred că rotația din mai se va produce fără incidente, chiar dacă astăzi există o oarecare dezbatere în ceea ce privește schimbarea de ministere. Eu știu că încă de la început a existat o înțelegere legată de schimbarea premierilor și schimbarea secretarului general al Guvernului. Până la urmă, în dinamica coaliției s-a stabilit probabil, asta nu mai știu, și o anumită schimbare de ministere. Dacă așa s-a hotărât, probabil că se va întâmpla. Am văzut că atât Nicolae Ciucă, cât și Marcel Ciolacu sunt moderați, sunt oameni care au reușit să găsească soluții pentru ca acțiunea guvernamentală, atunci când apăreau mici conflicte sau mici dispute de comunicare, să se aplaneze și lucrurile să meargă înainte. Eu cred că nu va fi nimic care să blocheze această rotație”, a spus DîncuArticole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6455 secunde