"Vatican, vânătoarea de complici"

332
Căutările continuă pentru găsirea altor informatori și a superiorilor lor în cazul scurgerilor de informații de la Vatican, după arestarea, miercuri, a lui Paolo Gabriele, majordomul Papei Benedict al XVI-lea, scria presa italiană.

"Vatican, vânătoarea de complici", titra pe prima pagină La Stampa. "Anchetatorii caută confirmări, dovezi, complici și un eventual nivel superior", scrie cotidianul.

Jandarmeria vaticană l-a arestat pe Gabriele și a găsit documente confidențiale la domiciliul său, la aproximativ o lună după crearea unei comisii de anchetă la Vatican, responsabilă cu elucidarea cazului scurgerilor de informații, care afectează micul stat din ianuarie.

"Așa cum îl cunosc, ori a înnebunit dintr-o dată, ori a fost antrenat într-o capcană, pentru că cineva important l-a convins să păstreze aceste documente", a declarat, pentru la Stampa, sub acoperirea anonimatului, un prieten al lui Paolo Gabriele, care lucrează tot la Vatican.

"Paolo a vorbit cu mine luni seara, era trist, pentru că aflase cu câteva ore înainte că este suspectat. De când a fost arestat, mă întreb: dacă avea aceste documente și știa că este suspectat, de ce nu le-a distrus?", se întreabă un alt prieten al majordomului, citat de La Stampa sub anonimat.

"Majordomul vorbește, Vaticanul tremură, vânătoarea comanditarilor: există o femeie", scrie pe prima pagină La Repubblica. "Există și o femeie printre informatorii de la Vatican, o laică ce lucrează la palatul apostolic", afirmă ziarul. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 12 Noiembrie 2011
Stire din Actual : Papa Benedict al XVI-lea suferă de artroză
Pagina a fost generata in 0.2569 secunde