Veneţia a fost inundată, fenomen rar întâlnit în mijlocul lui august

264
Veneţia a fost inundată, fenomen rar întâlnit în mijlocul lui august - venetiainundata-1628611325.jpg

Articole de la același autor

Piața San Marco din Veneția a fost inundată, fenomenul cunoscut ca „acqua alta”, fiind considerat rar pentru mijlocul lunii august. Veneția se așteaptă la maree înaltă doar primăvara și toamna, de aceea fenomenul produs în această vară este considerat neobișnuit. Din cauza schimbărilor climatice și a creșterii nivelului mării, piața San Marco a trecut de la inundații de patru ori pe an în 1900 la peste 60 de ori pe an în prezent.

Cu toate acestea, turiștii nu păreau foarte supărați, mulți alegând să-și dea jos pantofii și să se plimbe prin apă. Cea mai joasă parte a Veneției este chiar în fața catedralei din piața San Marco, care este la doar 64 cm deasupra nivelului mării, fiind întotdeauna prima care se inundă. Orașul a investit șase miliarde de euro în sistemul MOSE de apărare împotriva inundațiilor, care a fost utilizat pentru prima dată în toamna anului 2020.

Sistemul funcționează folosind o serie de bariere mobile care pot izola Veneția de Marea Adriatică atunci când apar mareele înalte. Cu toate acestea, MOSE este conceput pentru a se activa când valurile trec de 110 cm înălțime, așa că, de această dată, sistemul de apărare împotriva inundațiilor nu a protejat orașul.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6936 secunde