Veneția, afectată de o nouă maree înaltă; cea mai gravă săptămână din ultimii 150 de ani

177
Veneția, afectată de o nouă maree înaltă; cea mai gravă săptămână din ultimii 150 de ani - venetia-1574014469.jpg

Articole recomandate

Veneția a fost inundată în proporție de circa 70%, duminică, după o maree înaltă de 150 de centimetri, a anunțat primarul orașului italian, Luigi Brugnaro, potrivit Agerpres.


Piața San Marco, aflată la cel mai mic nivel din Veneția, a fost din nou inundată duminică, iar accesul turiștilor a fost restricționat, în timp ce orașul-lagună, inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO, a fost afectat pentru a treia oară în această săptămână de o "acqua alta".


Brugnaro a declarat că situația se află sub control și a precizat că oamenii nu trebuie să se dea bătuți. "Venețienii cad în genunchi doar ca să se roage", a afirmat edilul.


În noaptea de marți spre miercuri, Veneția a înregistrat cea mai gravă maree înaltă din ultimii 53 de ani, de 1,87 metri, al doilea record istoric în urma celui de la 4 noiembrie 1966 (1,94 metri). Apa a invadat bisericile, magazinele, muzeele și hotelurile acestei bijuterii din Patrimoniul Mondial, inundând-o în proporție de 80%. O altă maree înaltă a inundat orașul vineri.


Noul episod de inundații de duminică vine în contextul în care Italia a fost afectată în ultimele zile de furtuni, vânt puternic și ninsori abundente.


Pentru Veneția aceasta a fost cea mai gravă săptămână de la înregistrarea datelor privind mareele, în 1872, scrie Reuters.


"Veneția este devastată, cu pagube de un miliard (de euro)", a declarat săptămâna aceasta primarul Luigi Brugnaro, citat de AFP.


Veneția, așezare cu 50.000 de locuitori, primește anual 36 de milioane de turiști pe an, dintre care 90% sunt străini.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 16 Noiembrie 2019
Stire din Actual : Avionul prezidențial, aterizare de urgență
Pagina a fost generata in 1.7833 secunde