Veneția, orașul îndrăgostiților, continuă să se scufunde

1263
Veneția, orașul îndrăgostiților, continuă să se scufunde - venetia2-1332491587.jpg

Articole recomandate

Orașul îndrăgostiților, situat în nord-estul Italiei, s-a scufundat considerabil în ultimul secol din cauza extragerii apei din pânza freatică, citează BBC, scrie descopera.ro.

Veneția este supusă inundațiilor regulate, iar fenomenul îngreunează circulația. Există însă un plan care prevede ca problema să fie remediată până în 2014 prin crearea unor baraje, iar ultimele informații furnizate de sateliți ar trebui să ajute oficialitățile să îmbunătățească planul pentru protejarea orașului, spun specialiștii de la Institutul de Oceanografie din California.

Echipa care a lucrat la proiectul de monitorizare a nivelului apei din Veneția a utilizat o combinație de informații redate de GPS și satelit pentru a cartografia și a demonstra modul în care orașul este afectat de ape. Analiza a inidicat că, în anii 2000, orașul se scufundă în medie cu 1-2 mm pe an, în timp ce alte porțiuni ale lagunei se adânceau anual cu 3-4 mm.

Este posibil că în următorii 20 de ani, orașul să ajungă să se scufunde cu 80 mm față de înălțimea medie a apei din lagună. "Veneția este mereu în mișcare. Rata anuală de scufundare a fost diminuată, dar procesul tectonic este componenta naturală care, indiferent de acțiunile noastre, va continua să adâncească Veneția", a declarat Yehuda Bock, coordonatorul studiului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5267 secunde