Venezuela vrea să restabilească relaţiile militare cu Columbia

80
Venezuela vrea să restabilească relaţiile militare cu Columbia - venezuela-1660134722.jpg

Articole de la același autor

Caracasul a început demersurile pentru restabilirea relaţiilor militare cu Bogota, a anunţat miercuri ministrul venezuelean al Apărării, confirmând o destindere a relaţiilor dintre cele două ţări după alegerea la preşedinţie în Columbia a lui Gustavo Petro, care ar putea pune capăt unor ani de tensiuni, transmite AFP.

„Am primit instrucţiuni de la preşedintele Nicolas Maduro să stabilesc imediat contactul cu Ministerul columbian al Apărării pentru a restabili relaţiile noastre militare”, a declarat ministrul Apărării, general Vladimir Padrino Lopez, potrivit contului Twitter al ministerului.

„Trebuie să începem să lucrăm. Asta nu înseamnă că va fi o schimbare politică şi că schimbările vor avea loc imediat, asta nu există. Trebuie să mergem încetul cu încetul, cu multă prudenţă, cu mult tact ca să ne asumăm noile realităţi de la frontiera cu Columbia”, a continuat el.

După alegerea în Columbia a preşedintelui de stânga Gustavo Petro, punând capăt prezenţei la putere a dreptei dure, cele două ţări au anunţat că vor relua relaţiile diplomatice întrerupte în 2019.

Cei doi vecini împart o frontieră poroasă de peste 2.000 de kilometri, unde sunt acţionează trupe de gherilă, paramilitari, traficanţi de droguri şi de mărfuri de contrabandă



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5796 secunde