Viața după BREXIT. Ce se va întâmpla după ce Marea Britanie părăsește Uniunea Europeană

273
Viața după BREXIT. Ce se va întâmpla după ce Marea Britanie părăsește Uniunea Europeană - brexit-1466752329.jpg

Articole recomandate

Primul efect al Brexitului pentru britanici: călătorii mai scumpe. Costurile unei vacanțe la Marea Mediterană ori în alte zone turistice majore din UE va însemna cheltuileli cu aproape 230 de lire mai mari pentru o familie din Regatul Unit, avertiza Cameron luna trecută.


Un nou referendum pentru independența Scoției? Primul ministru scoțian, Nicola Sturgeon, a declarat că "s-a arătat clar că scoțienii se văd în continuare ca parte a Uniunii Europene." Predecesorul său, Alex Salmond a sugerat că un Brexit va genera un al doilea referendum privind independența Scoției.


O liră mai slabă? Chiar dacă specialiștii în economie nu sunt de acord, Brexitul cu siguranță va impacta valoare lirei și implicit a monedei Uniunii Europene, lăsând teren tot mai mult dolarului american.


Britanicii care locuiesc în UE ar trebui să se întoarcă în Regatul Unit. Cel puțin aceasta era sugestia guvernului britanic înainte de referendum, în cazul în care Marea Britanie ar vota "Leave", lucru care se pare că s-a și întâmplat.


David Cameron a spus, că în cazul unui vot în favoarea părăsirii Uniunii Europene, ar face apel la articolul 50 din Tratatul de la Lisabona, prin care s-ar iniția procesul de ieșire din Uniunea Europenă.


Negocierile ar trebui să fie finalizate în termen de doi ani de la pronunțarea prin referendum a ieșirii Marii Britanii din UE, iar Parlamentul European va drept de veto asupra oricărui nou acord prin care se reglementează viitoarele relații dintre Marea Britanie și UE.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5626 secunde