Viața și moartea lui Fidel Castro. De la "El Comandante", la "actor al Războiului Rece"

144
Viața și moartea lui Fidel Castro. De la

Articole recomandate

Liderul cubanez Fidel Castro a murit, vineri seara, la vârsta de 90 de ani. Anunțul a fost făcut de fratele său, actualul președinte al Cubei, Raul Castro, într-o alocuțiune la televiziunea de stat. În Cuba au fost decretate nouă zile de doliu național. Consiliul de Stat a luat decizia ca funeraliile să aibă loc duminică, 4 decembrie.

Liderul cubanez Fidel Castro a murit la vârsta de 90 de ani, a transmis, sâmbătă dimineața, agenția EFE, care îl citează pe fratele său, actualul președinte, Raul Castro, într-o alocuțiune la televiziunea de stat.

Liderul istoric al Revoluției cubaneze a decedat în noaptea de vineri, 25 noiembrie, la ora 22.29, a anunțat fratele său, vizibil emoționat, adaugă EFE.

Președintele cubanez a precizat că în următoarele ore vor fi făcute publice informațiile privind înmormântarea lui Fidel Castro, care a fost văzut pentru ultima oară pe 15 noiembrie, când l-a primit la reședința sa pe președintele Vietnamului, Tran Dai Quang.

Trupul neînsuflețit al lui Fidel Castro, liderul revoluționar cubanez decedat vineri seara la Havana, la vârsta de 90 de ani, va fi incinerat, sâmbătă, a anunțat fratele său, actualul președinte, Raul Castro, transmite AFP.

"Potrivit voinței exprimate de camaradul Fidel, rămășițele sale pământești vor fi incinerate în primele ore ale zilei de sâmbătă", a anunțat actualul președinte, la televiziunea de stat.

"Organizarea omagiului funebru care îi va fi adus va fi precizată ulterior", a adăugat Raul Castro în scurta alocuțiune, încheiată cu cuvintele binecunoscute ale lui "El Comandante": "Până la victorie, întotdeauna!" ("Hasta la victoria, siempre").

Autoritățile cubaneze au anunțat, sâmbătă, nouă zile de doliu național după decesul fostului președinte Fidel Castro, informează AFP.

Consiliul de Stat a luat decizia ca funeraliile să aibă loc duminică, 4 decembrie, la Santiago de Cuba. În timpul zilelor de doliu vor fi întrerupte orice activități și spectacole publice, a anunțat executivul cubanez.

După funeraliile de la 4 decembrie, guvernul cubanez va organiza o procesiune de patru zile, timp în care cenușa liderului revoluției comuniste cubaneze va traversa întreaga insulă pentru ca admiratorii lui Fidel Castro să își ia rămas bun de la cel pe care îl supranumiseră "Liderul Maxim".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.47 secunde