Viața turcilor este din ce în ce mai complicată. Iată mesajul lui Erdogan

121
Viața turcilor este din ce în ce mai complicată. Iată mesajul lui Erdogan - turciaviatacomplicata-1640017068.jpg

Articole de la același autor

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a promis din nou să frâneze inflaţia care a atins peste 21% pe parcursul unui an în noiembrie şi reduce zilnic puterea de cumpărare a turcilor.

„Am făcut să scadă inflaţia la 4% când am ajuns la putere. Mai devreme sau mai târziu, o vom reduce din nou”, a afirmat el după închiderea summitului Turcia-Africa, sâmbătă.

„Dar nu îi voi lăsa pe concetăţenii mei, poporul meu, să fie zdrobiţi de ratele dobânzilor”, a adăugat el în timpul unei întâlniri cu tineri africani, într-un videoclip difuzat duminică.

„Dacă Allah vrea, inflaţia va scădea cât mai curând posibil”, a spus el.

Creşterea oficială a preţurilor a ajuns la 21,3% pe parcursul unui an în noiembrie, dar această cifră face obiectul unei lupte politice acerbe: opoziţia acuză Oficiul Naţional de Statistică (Tüik) că subevaluează conştient - şi pe scară largă - inflaţia. Produse de bază ca uleiul de floarea-soarelui şi-au văzut preţurile crescând cu 50% pe parcursul unui an. Viaţa de zi cu zi a turcilor riscă să se complice mai mult: moneda lor a atins joi un nou minim istoric, după o nouă reducere a dobânzii de referinţă, conform dorinţelor preşedintelui Erdogan.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2958 secunde